Kommunikáció és Információ
UNESCO.HU

WSIS Forum 2010: Egy újabb lépés a tudástársadalmak felé

2010. június 2.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az idei évben Svájcban, az ITU központján 2010. május 10-14. között került megrendezésre az Információs Társadalom Fórum ez évi csúcskonferenciája (World Summit on the Information Society – WSIS). A konferencia remek lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők reflektálhassanak az eddig elért eredményekre és a jövőbeli célokra. Ez különösen fontos, mivel az információs és kommunikációs technológiák egyre jobban a szegények életszínvonalának javítása eszközeként fognak funkcionálni.

 

További információk elérhetők az UNESCO és a konferencia holnapján.

 

A World Summit on the Information Society elnevezésű konferenciát a Nemzetközi Telekommunikációs Unió (ITU) szervezi az ENSZ szakosított intézményeivel való szoros együttműködés keretében.

Az UNESCO a konferencia megszervezésében, az Információs Társadalom etikai, jogi és szocio-kulturális dimenzióinak feltárásában játszik szerepet. Az UNESCO célja, hogy széleskörű együttműködés szülessen a döntéshozók, a szakmai közösségek, a civil társadalom képviselői valamint a magánszektor képviselői között, bilaterális és multilaterális partnerségek jöhessenek létre a mindenki számára hasznot hozó információs társadalom felépítésében.

A fórumon a felső szintű állami döntéshozók, a szakértők, az IKT ágazat vállalati szakemberei, a kutatók és a non-profit szervezetek képviselői az információs társadalom fejlődését befolyásoló területek széles körének helyzetét vizsgálták. Az idei csúcskonferencia kiemelt témája volt a szélessávú telekommunikációs infrastruktúra, a cyber bűnözés elleni közös fellépés, a katasztrófa elhárítás és a társadalmi hálók szerepének elemzése.

 
Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet