Kommunikáció és Információ
UNESCO.HU

"UNESCO/Jikji Memory of the World"–díj: nevezési lehetőség a dokumentumörökség megóvása érdekében alapított díjra

2011. január 14.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO és a Koreai Köztársaság a "Buljo jikji simche yoljeol", a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmaból "UNESCO/Jikji Memory of the World Prize" elnevezéssel díjat alapított a dokumentumörökség védelme, megóvása és megismertetése területén tevékenykedő intézmények, illetve egyéni pályázók részére. Benyújtási határidő: 2011. január 21.

NEVEZÉSI LEHETŐSÉG

a dokumentumörökség megóvása érdekében alapított

"UNESCO/Jikji Memory of the World"–díjra

(Benyújtási határidő: 2011. január 21.) 

Az UNESCO és a Koreai Köztársaság a Buljo jikji simche yoljeol, a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmaból "UNESCO/Jikji Memory of the World Prize" elnevezéssel díjat alapított a dokumentumörökség védelme, megóvása és megismertetése területén tevékenykedő intézmények, illetve egyéni pályázók részére.

A kétévente odaítélésre kerülő díjra 3–3 nevezést küldhetnek a nemzeti UNESCO bizottságok közreműködésével a tagállamok és az UNESCO-val hivatalos kapcsolatban álló, a dokumentumörökség védelme és megóvása területén tevékenykedő nemzetközi nemkormányzati szervezetek (NGO-k).

Az előválogatásra a postán vagy személyesen eljuttatandó nevezéseknek 2011. január 21. 16:00 óráig kell beérkezniük az alábbi címre:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Magyar UNESCO Bizottság Titkársága

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

V. emelet 548–550. szoba

Az előválogatáson túljutott három nevezést Bizottságunk 2011. január 30-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről eddigre minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

A díjról szóló részletes ismertető és a nevezési lap letölthető az UNESCO honlapjáról http://portal.unesco.org/ci/en/ev.php-URL_ID=31152&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

és a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról http://www.unesco.hu , illetve beszerezhető a fenti címen.

 

További információk: T: 473-7413, -7464, -7608

F: 795 0255

e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu; info@unesco.hu

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet