Kommunikáció és Információ
UNESCO.HU

Az Év Levéltári Kiadványa-díj átadása / The Archives' Publication of the Year Award Ceremony

2013. február 6.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: A Magyar Levéltárosok Egyesülete első alkalommal hirdette meg Az Év Levéltári Kiadványa Díjat, amelyet négy kategóriában osztott ki, s amelynek ünnepélyes átadására és a díjazottak bemutatására 2013. január 30-án került sor az ELTE Egyetemi Könyvtár Dísztermében. További információk elérhetők a hivatalos weblapon.

 

EN: This year the Association of Hungarian Archivists for the first time announced the Archives' Publication of the Year Award which is given in four categories. The Ceremony was held on the 30th of January at the Ceremonial Hall of the ELTE University Library.


A rendezvényen köszöntőt mondott Tyekvicska Árpád, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke, Gyimesi Endre, a levéltárakért felelős miniszteri biztos, Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke és Gyenes Ádám a L'Harmattan Könyvkiadó ügyvezető igazgatója. Az eredményeket a zsűri nevében Szögi László, az ELTE Egyetemi Könyvtár, Levéltár főigazgatója ismertette. Az első helyezett 100, a második 50, a harmadik és a különdíjas 25 ezer forint értékű könyvutalvány-díjazásban részesült.

A zsűri tagjai voltak: Horváth J. András, Kollega-Tarsoly István, Szakály Sándor és Szögi László, valamint a Levéltári adatbázisok kategóriában: Cseh Gergő Bendegúz, Lengvári István és Sarusi-Kiss Béla.

A díjazottak:

Forráskiadványok kategória díjazottai

I. Takács Imre: Az Árpád-házi királyok pecsétjei (MNL Országos Levéltára)

II. Koncepciós perek Magyarországon 1945 után (MNL Országos Levéltára)

Monográfiák, tanulmánykötetek kategória díjazottai

I. Melega Miklós: A modern város születése (MNL Vas Megyei Levéltár)

II. Az Esterházy család cseszneki ága (MNL Veszprém Megyei Levéltár)

III. Koltai András: Batthyány Ádám (Győri Egyházmegyei Levéltár)

Levéltári szakmai kiadványok kategória díjazottai

I. Jancsó Éva-Jusztin Péter: Nógrád vármegye nemesi közgyűlési jegyzőkönyveinek regesztái 1670-1689 (MNL Nógrád Megyei Levéltár)

II.„Hősök voltak mindannyian" (MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár)

III. A Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Kar tanácsülési jegyzőkönyveinek napirendi pontjai (1918-1940) (Pécsi Tudományegyetem Levéltára)

A kategóriában a zsűri különdíjat adott a MNL Országos Levéltára „Habsburg Ottó és öröksége" című kiállítási katalógusának

Levéltári adatbázisok kategória díjazottja

I. „A Magyar Kommunista Párt, a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt Nógrád megyei vezetőinek archontológiája 1945-1989" (Nógrád Megyei Levéltár)

Forrás: http://www.leveltaros.hu/ev_leveltari_kiadvanya_dijatado_unnepseg

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet