UNESCO.HU

Jelölési lehetőség az UNESCO/Emir Jaber Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah díjra - Meghosszabbított jelentkezési határidő!

2016. július 28.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: Az elismerés célja, hogy jutalomban részesítsen olyan személyeket és szervezeteket, melyek kimagasló mértékben hozzájárulnak a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedéséhez, valamint életének jobbá tételéhez különböző hatékony és innovatív digitális megoldások révén. A díjra olyan egyének, illetve intézmények/szervezetek jelölésére van lehetőség, akik/amelyek szerepet vállalnak abban, hogy megszűnjenek az akadályok a fogyatékossággal élők számára az információhoz és tudáshoz való digitális eszközökkel történő hozzáférés kapcsán.

 

EN: The aim of the Prize is to reward the outstanding contributions of individuals and organizations that promote inclusion and the enhancement of the lives of persons with disabilities in society through the effective, innovative and inclusive application of digital solutions.


A kétévente kiírásra kerülő díjban összesen két jelöltet (kategóriánként 1-1) díjaznak 20 000-20 000 dollár értékben. A díj részletes kiírása (a díj statútuma, jelölési útmutató, jelölési formanyomtatvány) megtalálható a http://en.unesco.org/prizes/digital-empowerment oldalon.

Tekintettel arra, hogy az UNESCO a díj beadási határidejének meghosszabbítása mellett döntött, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága a jelölési dokumentációkat szintén meghosszabbított határidővel, 2016. szeptember 16-ig várja. A pályázatok elbírálását, kiválasztását, majd a kiválasztott dokumentációk megküldését az UNESCO párizsi központja részére az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága végzi a módosított 2016. október 14-i határidőig.  (Az eredeti hazai határidő: 2016. augusztus 19., az eredeti párizsi határidő: 2016. szeptember 15. volt.)

Kérjük, hogy a jelölő formanyomtatványt angol nyelven, maradéktalanul kitöltve (beleértve az 5. pont Nomination megjelölésű szakaszát is), valamint a jelölést támogató kiegészítő anyagokat a csatolandó dokumentumokkal együtt küldjék meg az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága Titkárságára.

Pályázatokat az alábbi címre várjuk 2016. szeptember 16-ig:


UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
EMMI
1054 Budapest Báthory u. 10.
ÉS
info@unesco.hu 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet