UNESCO.HU

Irina Bokova, az UNESCO főigazgatójának magyarországi látogatása / Director-General’s first official visit to Hungary

2011. november 18.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója 2011. november 15-17. között hivatalos látogatás tett Magyarországon. Budapesti programja során részt vett a Kossuth Lajos téren felállított, UNESCO Világörökség emléktábla avatásán és a World Science Forum megnyitóján. A hivatalos látogatás keretében az UNESCO és Magyarország között együttműködési szándéknyilatkozat aláírásra is sor került. / On 16 and 17 November, UNESCO Director-General, Irina Bokova, undertook her first official visit to Hungary to attend the World Science Forum.The Director-General expressed appreciation of Hungary’s strong support to UNESCO’s mission and underlined UNESCO’s full commitment to strengthening bilateral cooperation with Hungary. This was taken forward in the signing of the Memorandum of Understanding on Cooperation between UNESCO and Hungary.


A Főigazgató asszony látogatása alkalmával találkozott Orbán Viktorral, Magyarország Miniszterelnökével, Martonyi János Külügyminiszterrel, Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszterrel, továbbá az Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval, és azoknak a parlamenti bizottságoknak az elnökeivel, akik az UNESCO feladatköréhez tartozó területeken dolgoznak.

A Főigazgató részvételével zajló találkozókon a magyar döntéshozók kifejezésre jutatták erős támogatásukat az UNESCO munkája iránt. „Az emberek világszerte teljes elismeréssel tekintenek arra, amit az UNESCO feladatkörében ellát,” jelentette ki Martonyi János. Az UNESCO-nak folytatnia kell kitűzött céljait és reformjait.” A Külügyminiszter kijelentette, hogy Magyarország készen áll arra, hogy minden lehetséges úton segítséget nyújtson a Szervezet számára. A Miniszterelnök pedig kiemelte, hogy országa teljes mértékben elismeri az UNESCO egyedülálló szerepét és munkáját, amellyel világszerte platformot teremtett a közös globális változások megtárgyalására.

A Főigazgató kifejezte megbecsülését Magyarország UNESCO részére nyújtott erős támogatása tekintetében és kiemelte, hogy az UNESCO teljes mértékben elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok megerősítésé iránt.

A Főigazgató a Tudomány Világfóruma megnyitóján leszögezte, hogy „a tudomány magában hordozza a válaszokat azokra a kulcskérdésekre, amelyeket meg kell válaszolnunk a következő században – kérdések az egyenlőségről, fenntartható fejlődésről és növekedésről." Irina Bokova budapesti látogatása Bogyay Katalin UNESCO Nagykövet, a 36. Általános Konferencia elnökének kíséretében zajlott

 

  Memorandum_16112011WH_plaquet_inauguration_18112011
 
WH_plaquet_inauguration_plaquet

 

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet