UNESCO.HU

Holnap Városáért Díj 2016 - Pályázati kiírás

2016. május 31.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Ismét lehet pályázni a Holnap Városáért Díj védjegyhasználatára. A Fenntartható városért, a Zöld városért, A Művészet, a Kultúra, az Örökség megőrzéséért, az Üzlet a városért kategóriákban. Városi önkormányzatok, cégek is pályázhatnak! Regisztrációs határidő: 2016. június 30. A pályázati anyagok leadásának a határideje: 2016. augusztus 30.


Újra pályázhat a Holnap városáért Díj védjegyének a használatára!

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj. A Holnap Városáért Díj. Hisz nem mindegy hol, hogyan élünk!

A Holnap Városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek!

A helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárul, a Fenntartható Fejlesztési Csúcson megfogalmazott 2030-ig tartó új ENSZ Fenntartható Fejlesztési Célok eléréséhez is. Mint a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőség, a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények.

Ezek mind-mind más-más formában, de helyi szinten is jelentkeznek. Így a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek, a magasabb életminőség elérésének az érdekében történik.” – emelte ki Takács Júlia a City Hungary ügyvezető igazgatója.

A Díj rangját és presztízsét jelzi az együttműködő partnerek listája. A kezdetektől a Holnap Városáért Díj mellé álltak a következő szervezetek:

  • az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága,
  • Pest Megye Önkormányzata,
  • a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége,
  • a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

A Bíráló Bizottság elnöke: dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, korábbi miniszter (Nemzeti Erőforrás Minisztérium).

A Holnap Városáért Díj ösztönző a jobbra, modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbbre, magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban a vállalkozások számára.

A következő kategóriákban lehet pályázni:

  • Fenntartható városért
  • Zöld városért
  • Üzlet a városért
  • A Kultúra, az Örökség, a Művészet megőrzéséért

Részletesebb információk a pályázási feltételekről, Bíráló tagokról:

http://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij

Kontakt:

Takács Andrea (projektigazgató)

takacs.andrea@atlantispress.hu

+361-352-0957

Korábbi nyertesek:

http://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij/kik-a-holnap-varosaert-vedjegy-hasznalatara-jogosultak/

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet