Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A 2010. május 17-27 között megrendezett nemzetközi fesztivál a május 21-én esedékes kulturális sokszínűség, párbeszéd és fejlődés világnapját ünnepli. A rendezvény célja, hogy megőrizze és erősítse a kulturális sokszínűséget, továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy a sokszínűségben rejlik az emberiség egysége és jövője. A fesztivál a kultúrák közeledésének nemzetközi éve programsorozat részeként kerül megrendezésre.


Tovább információk elérhetők itt.

Részletes program itt.2010. május 3-án az UNESCO a sajtószabadság világnapját ünnepli „Az információ szabadsága: a tudáshoz való jog” (Freedom of information: The right to know) alcímmel. További információk elérhetők itt és itt.


1995-ben az UNESCO - katalán javaslatra - a Könyv Napjává nyilvánította április 23-át, azzal a kiegészítéssel, hogy az egyben a Szerzői Jogok napja is legyen - különös tekintettel az Internet és az online-adatbankok gyors elterjedésére.


További információk elérhetők itt és itt.

Irina Bokova üzenete itt.

A párizsi program itt.

 

Az idei témanap a vízminőséget állítja a középpontba, részletes információk letölthetők innen.

Az UNESCO párizsi központja Ifjúsági Fórum szervezésével és sportolókkal közös kampánnyal csatlakozik a témanap programjaihoz. A részletek megtekinthetők itt.

2010. március 21-22-én az UNESCO a Költészet Napját ünnepli "A természet szavai, a szavak természete" alcímmel. További infomációk letölthetők a párizsi honlapról.

Elkészült a 2010 -es International Mother Language Day posztere, amely letölthető az UNESCO honlapjáról.

 


Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet