Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A modern mezőgazdasági gyakorlatnak változnia kell - az UNESCO épületéből kiadott nemzetközi szakértői jelentés; Nemzetközi szervezetek témában publikált közös jelentései

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A mezőgazdasági politikák változtatásának szükségességéről tartottak kormányközi paneltanácskozást az élelmiszerválság kritikus időszakában Johannesburgban.

A modern mezőgazdasági gyakorlat változtatásának szükségességéről tartottak kormányközi paneltanácskozást az élelmiszerválság máig kiható kritikus időszakában - az elmúlt hónapokban - Johannesburgban.

A világ népességszámának folyamatos emelkedése, a globális és lokális életszínvonal-változás és a klímaváltozás következtében elengedhetetlenül szükségszerű változásokról tartott tanácskozásról április 15-én adott ki jelentést az IAASTD az UNESCO épületében.
Olyan mezőgazdasági stratégiai ügyeket érint a riport, mint a bioenergia, a GM - gabonák terjedése vagy a klímaváltozás kérdése.

A nemzetközi fórumra az IAASTD (International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development) szervezésében került sor.
Az UNESCO 5 ENSZ-szervezet között a kezdeményezés egyik társszponzora volt.

A 2005-ben felállított nemzetközi szervezet azon környezeti és társadalmi kérdések vizsgálatára és kiértékelésére szerveződött, melyek hosszú távon határozzák meg a mezőgazdaság jövőbeli teljesítőképességét.

A Világbank és a FAO 2002-ben kiadott átfogó, rövid jelentése a régiók élelmezési helyzetéről itt.
/A riport 400 természettudós, a fejlődő és fejlett országok kormányai, civil szervezetek és a magánszektor képviselői hároméves együttműködésének eredménye./

Az ENSZ kétnapos tanácskozást (UN Annual meeting on food crisis) szervezett Svájc fővárosába, Bernbe az élelmiszerkrízis megfékezésének lehetőségeiről (április 28-29.) A témáról részletesen beszámol az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (United Nations Economic Commission for Europe) internetes oldalán.

Egyidejűleg az ENSZ - képviseletek és a Világbank elkötelezték magukat egy közös task force felállítása mellett az élelmiszerárak kritikus emelkedésének elkerülése céljából.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet