Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

IAH kitüntetésben részesült az UNESCO főigazgatója

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO főigazgatóját, Koichiro Matsuura-t kitüntetésben részesítette a Hidrológiai Tudományok Nemzetközi Szövetsége (IAH)

2009. augusztus 24-én a Hidrológiai Tudományok Nemzetközi Szövetsége (IAH) az UNESCO főigazgatóját, Koichiro Matsuura urat, kiemelkedő szakmai munkájáért "Distinguished Associate Award" díjban részesítette. A díjat Wilhelm Struckmeier, az IAH elnöke adta egy ünnepség keretén belül, amelyen Shaminder Puri az IAH főtitkára és Szöllősi-Nagy András az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Program (IHP) titkára is jelen volt.

Koichiro Matsuura köszönőbeszédében kiemelte, hogy a földalatti vízkészletek kiaknázása kulcsfontosságú lehet a vízhiány tartós leküzdésében, mivel az egyik legbiztonságosabb forrás az ivóvízkészletek biztosítására. A főigazgató továbbá méltatta az IHP és az IAH közötti nemzetközi együttműködést, amely a közös víztartalmú rétegek kezelésére irányulnak (International Shared Aquifer Resources Management Project). Koichiro Matsuura reményét fejezte ki, miszerint a jövőben is folytatódik a két szervezet közötti gyümölcsöző együttműködés.

 

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet