Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A G20-csúcs után: ENSZ-vezetők tervezete a gazdasági fellendülés elősegítésére

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az április eleji londoni csúcsértekezletet követően Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár történelmi döntésként üdvözölte a világ vezető gazdasági hatalmai döntését, 1.1 billió USD forrás biztosítását a világ globális pénzügyi és gazdasági válságának megoldására. Az

Az április eleji londoni csúcsértekezletet követően Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár történelmi döntésként üdvözölte a világ vezető gazdasági hatalmai döntését, 1.1 billió USD forrás biztosítását a világ globális pénzügyi és gazdasági válságának megoldására.

Az UNESCO központjában tartott kétnapos tanácskozáson az ENSZ 28 testületének felsővezetői kommünikét adtak ki a G20-ak londoni csúcsértekezletet követő hétvégén.

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy a krízis társadalmi hatásainak folyamatos erősödése várható. Félő, hogy a 2006-os adatok szerint 850 millió kritikus szegénységben élő ember száma az idei évben 1 milliárdra emelkedik majd.

Párhuzamosan a dokumentum közreadói a középosztály vékonyodására számítanak számos országban. A leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok a gyerekek, a fiatal nők, a migránsok és a fogyatékkal élő emberek.

A vezető szakértők kilenc területen kezdeményeznek gazdasági válságot kezelő és a gazdaságot élénkítő programot, köztük az élelmiszerbiztonság vagy a legveszélyeztetettebb rétegek globális munkaerőhelyzetének javítása területén.

A CEB COMMUNIQUÉ teljes szövege elérhető az UNESCO honlapján.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet