Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A FÖLDÉV magyar programjai szakmai szerveztek öntevékeny kezdeményezésein alapulnak

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar UNESCO Bizottság égisze alatt megalakult a magyar Föld Éve Bizottság. Elnöke: Ádám József professzor. 'A Föld Bolygó Nemzetközi Éve' magyar programjait Sólyom László köztársasági elnök védnöksége alatt a Magyar Tu

A "A Föld Bolygó Nemzetközi Éve" (International Year of Planet Earth; röviden: FÖLDÉV) az ENSZ és az UNESCO közös programja, melynek célja, hogy egy tudományos projekt keretében megválaszolja a társadalmi szükségleteket kifejező tudományos kérdéseket, továbbá rámutasson a földtudományok sokrétű társadalmi hasznára egy tudománynépszerűsítő - ismeretterjesztő projekt keretében.

A két program tíz, az emberiség jövője szempontjából meghatározó jelentőségű, tudományágakat összekötő témát ajánl tíz területen.

E területek: a felszín alatti vizek, a természeti erőforrások, a Föld és egészség, a klíma, a természeti erőforrások, a Föld mélye, az óceánok, az óriásvárosok, a talajok valamint a Föld és élet.

A program kialakítása folyamatban van. Bővebb információ: www.foldev.hu

A FÖLDÉV programjaihoz kapcsolódó hazai eseményekről, köztük a 2008. április 18. és 20. között tartandó látványos központi nyitórendezvényről részletesebben olvashatnak a Magyar Tudományos Akadémia honlapján a http://www.mta.hu/index.php?id=634&no_cache=1&backPid=390&tt_news=7705&cHash=aa8c1035c3 közvetlen internetes elérhetőségen.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet