Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Nemzetközi workshop előzte meg az "Euro - Arab Párhuzamos Enciklopédia" megjelenését

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Magyar UNESCO Bizottság 2008. szeptember 4-6. között az MTA mátraházi Tudós Üdülőjében euro-arab konzultációt tartott."

A nemzetközi esemény egy hiánypótló tudományos igényű kézikönyv, az "Euro - Arab Párhuzamos Enciklopédia" magyar nyelvű megjelenését előzte meg. A workshopot a Magyar UNESCO Bizottság Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Avicenna Intézet szervezte.

Az "Euro - Arab Párhuzamos Enciklopédia" az európai és a muzulmán vallási, kulturális és társadalmi örökség különbségéből fakadóan Európában és az arab világban eltérően értelmezett fogalmak gyűjteménye lesz. A kötet mindennapi segédeszköz lehet politikusok, üzletemberek, társadalomtudományi szakértők, egyetemi hallgatók és a széles olvasóközönség számára egyaránt.

A szeptember eleji euro-arab mini-konferencia muszlim társadalomtudós professzorok és magyar orientalista egyetemi oktatók részvételével zajlott.

A konferencia résztvevőinek listája itt.

Bővebb információért forduljanak a Magyar UNESCO Bizottság nyugalmazott főtitkárához, szakmai tanácsadójához Gresiczki Péterhez.

Az "Euro - Arab Párhuzamos Enciklopédia" várhatóan a jövő év első negyedében jelenik meg magyar nyelven.

A MUB euro-arab projektje kapcsolódik az Interkulturális Párbeszéd Európai Éve 2008 (European Year of the Intercultural Dialogue) és a Learning to Live Together ('Tanuljunk együtt élni') programjaihoz.

Az Interkulturális Párbeszéd Európai Éve 2008 magyar és angol nyelvű honlapja.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet