Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A MOST nemzeti bizottság ülése és munkaterve

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO/MOST program Magyar Nemzeti Bizottsága 2008. február 21-én tartotta ülését, melyen a bizottság 2008/2009. évi munkatervét vitatta meg majd fogadta el.

Az UNESCO/MOST program Magyar Nemzeti Bizottsága 2008. február 21-én tartotta ülését, melyen a bizottság 2008/2009. évi munkatervét vitatta meg majd fogadta el.
A Bizottság elnöke, Enyedi György bevezetőjében előadta, hogy 2007-ben lejárt a MOST kormányközi irányító testületében a magyar tagság, de a testülettel és a MOST párizsi titkárságával a szoros együttműködést folytatjuk; a nemzetközi kapcsolat-tartás Kovács Zoltán társelnök feladata.
A munkatervbe olyan feladatok foglalhatók, melyek magyarországi kutatási háttere biztosított, mivel MOST-téma nem szerepel az UNESCO-hoz benyújtott magyar finanszírozási igények között. Előnyös, ha a kiválasztott témákat közép-európai együttműködésben tudjuk művelni. Ezután a bizottság alapos szakmai vita után két, a 2007. évi UNESCO - közgyűlésen elfogadott prioritásokhoz kapcsolódó témát vett munkatervébe.
Ezek:
1. Várospolitikát támogató urbanisztikai kutatások (a részletes tematika benyújtója és a kutatás irányítója Kovács Zoltán)
2. Öregedés Közép-Európában: demográfiai jellemzők és társadalmi következmények (a tematika benyújtója s a kutatás irányítója Hablicsek László és Tóth Péter Pál).
Az 1. témát 2009-ben a székesfehérvári Kodolányi Főiskolán tartandó Nyári Egyetem keretében kívánjuk megvitatni, a 2. téma 2008 végén rendezendő kerekasztal- megbeszélés témája lenne. Mindkét megbeszélés eredményeit angol és francia nyelvű publikációban tesszük közzé.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet