Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Március 21: ENSz-nap a diszkrimináció megszüntetésért

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az ENSZ által 1966-ban meghirdetett Nemzetközi Nap a rasszizmus és a diszkrimináció máig ható problémáira hívja fel a figyelmet minden évben.

A rasszizmus és a diszkrimináció máig ható problémáira hívja fel a figyelmet minden évben az ENSZ által 1966-ban meghirdetett Nemzetközi Nap a diszkrimináció megszüntetéséért.

Az idén az ünnep egybeesik az Emberi Jogok Nemzetközi Deklarációjának 60. évfordulójával. Az Egyesült Nemzetek Szövetsége a "méltóság és igazság mindenkinek" mottóval vezeti be a Napot, emlékeztetve arra, hogy az alapvető emberi és szabadságjogok valamennyi ember elidegeníthetetlen jogai.

Koichiro Matsuura, az UNESCO főigazgatója ez alkalomra kiadott üzenetében emlékeztet arra, hogy a minőségi oktatás és a sport igen hatásos "fegyverek" - különösen a fiatalok körében - a sztereotípiák elleni küzdelemben, a tolerancia, a párbeszéd, a kölcsönös megértés és elismerés élénkítésében.

Az üzenet teljes terjedelemben itt olvasható.

Bővebb információ az Emberi Jogok Nemzetközi Deklarációjának 60. évfordulójáról a http://www.amnesty.org/en/universal-declaration-human-rights-anniversary honlapon található.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet