Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Fiatalok Világnapja: augusztus 12

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az idei Ifjúsági Világnap mottója: "Fiatalok és klímaváltozás: ideje cselekedni" ("Young people and climate change: time for action") Az UNESCO főigazgatója, Koichiro Matsura a nemzetközi nap alkalmából kiadott üzenetében hangsúlyozta, a fiatalok egyre je

Az idei Ifjúsági Világnap mottója: "Fiatalok és klímaváltozás: ideje cselekedni" ("Young people and climate change: time for action") Az UNESCO főigazgatója, Koichiro Matsuura a nemzetközi nap alkalmából kiadott üzenetében kihangsúlyozta, a fiatalok egyre jelentősebb szerepet játszanak a klímaváltozás kihívásaira adandó válaszok megfogalmazásában és a fenntartható fejlődés támogatásában.

Az UNESCO fő célja e területen nem csupán a tudományos ismeretek bővítése. A klímaváltozás kihívásainak számos olyan vonatkozása van, amely épp annyira társadalmi, gazdasági vagy kulturális, mint környezetvédelmi.

Az UNESCO-főigazgató üzenetében minden fiatalt sürget és bátorít, hogy kreativitását, energiáját és dinamizmusát "mozgósítsa" e globális küzdelemben.

A dokumentum teljes terjedelemben elérhető angol, francia és spanyol nyelven az UNESCO honlapján.

A fenntartható fejlődés a témája két UNESCO-workshopnak az idei évben negyedszer megrendezett, augusztus 10. és 21. között tartó Fiatalok Világkongresszusának (4thWorld Youth Congress). Bővebb információk itt.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet