Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Az "UNESCO/Kalinga Prize for the Popularization of Science 2009" díjra - Pályázat a tudomány népszerűsítése

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

terén végzett tevékenység elismerésére Minden UNESCO-tagállam évente egy főt jelölhet a nemzeti UNESCO bizottságokon keresztül, tudományos szervezetek ajánlásával a díjra. Jelölhetők: tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó rádió- és tv-műsorok, filmek

Az indiai kezdeményezésre 1952-ben alapított UNESCO/Kalinga-díjat a nemzetközi zsűri minden évben egy olyan személynek ítéli oda, akit a tudomány népszerűsítése terén végzett tevékenységéért nemzetközi elismerésre érdemesnek talál. Minden UNESCO-tagállam évente egy főt jelölhet a nemzeti UNESCO bizottságokon keresztül, tudományos szervezetek ajánlásával. Jelölhetők: tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó rádió- és tv-műsorok, filmek készítői, tudományt népszerűsítő előadók, írók. Az idei kitüntetett a díjat a Budapesten 2009. novemberében megrendezendő Tudomány Világkonferenciájának idején, a Tudomány Világnapján veheti át.

A nevezéseknek a következőket kell magukban foglalniuk, 5-5 példányban:

  • életrajz,
  • publikációjegyzék,
  • a tudomány népszerűsítése terén végzett tevékenység ismertetése;
  • az előválogatáson túljutott nevezéshez utólag (a párizsi zsűri tagjai közötti szétosztás céljából) mellékelni kell majd 5-5 példányban a legfontosabb publikációkból, könyvekből, cikkekből, monográfiákból, CD-kből, videokazettákból, egyéb felvételekből álló bemutató anyagot - a pótlásra az előválogatást követően kérjük fel a továbbküldésre kiválasztott nevezés készítőjét.

Az előválogatásra a postán vagy személyesen eljuttatandó nevezéseknek 2009. május 4. 15:00 óráig kell beérkezniük az alábbi címre:

Magyar UNESCO Bizottság/Oktatási és Kulturális Minisztérium

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548-550. szoba

Az előválogatáson túljutott nevezést Bizottságunk 2009. május 15-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről 2009. május 11-ig minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

A díjról szóló részletes angol/francia nyelvű ismertető és nevezési lap letölthető innen, illetve beszerezhető a fenti címen.

További információk: T: 473-7413, -7464, -7608
F: 33 13 526
e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu
http://www.unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet