Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

2006. évi UNESCO Sharjah Díj

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO Sharjah Díjával minden évben egy arab és egy nem arab országból származó személyt, illetve csoportot vagy intézményt tüntetnek ki, aki/amely művészi, szellemi vagy promocionális tevékenységével több éve jelentősen hozzájárul az arab kultúra fejl

Az UNESCO Sharjah Díjával minden évben egy arab és egy nem arab országból származó személyt, illetve csoportot vagy intézményt tüntetnek ki, aki/amely művészi, szellemi vagy promocionális tevékenységével több éve jelentősen hozzájárul az arab kultúra fejlődéséhez és nemzetközi szintű terjesztéséhez.

Az 50.000 USD összegű díjat az Egyesült Arab Emirátusok-beli Sharjah város önkormányzata az UNESCO-val együttműködve fele-fele arányban megosztva nyújtja a két díjazottnak, akiket az e célra alakított nemzetközi zsűri ajánlása alapján választanak ki. A díjat először 2001-ben, majd 2003-ban, ezt követően évente osztották ki, legutóbb Michel Lagarde tudósnak (Franciaország) és Tahar Ouettar írónak (Algéria).

Jelöléseket a tagországok kormányai (a nemzeti UNESCO bizottságok véleményének kikérésével), illetve az UNESCO-val hivatalos kapcsolatot fenntartó nem kormányzati szervezetek nyújthatnak be.

A pályázatról szóló részletes ismertető és nevezési lap letölthető angol és francia nyelven illetve beszerezhető a Magyar UNESCO Bizottság titkárságán:
Budapest V., Báthory u. 10., VII. emelet 702-704-es szoba.
Fax: +36 1 331 3526, telefon: +36 1 269 1723 vagy +36 1 269 2417.
E-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu

A pályázatokat 2006. július 15-ig a Magyar UNESCO Bizottság titkárságára kell eljuttatni.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet