Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Nevezési lehetőség – UNESCO Literacy Díj 2010

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Nevezési lehetőség az alfabetizáció terén végzett tevékenység elismerésére alapított "UNESCO/King Sejong Literacy Prize" és "UNESCO/Confucius Prize for Literacy" díjakra


További információk elérhetők itt és itt.

Rövid ismertető magyarul itt.


Az UNESCO alfabetizációs díjait a nemzetközi zsűri minden évben olyan személyeknek, intézményeknek, szervezeteknek, NGO-knak ítéli oda, akiket/amelyeket az alfabetizáció területén:

  • a fejlődő országokban multikulturális környezetben az anyanyelv fejlesztése terén (UNESCO/King Sejong-díj, alapítva: 1989), illetve
  • az elmaradott térségekben élő, beiskolázatlan felnőttek és fiatalok – ezen belül is nők és lányok – körében (UNESCO/Confucius-díj, alapítva: 2005)

végzett tevékenységükért nemzetközi elismerésre érdemesnek talál.

Az UNESCO-tagállamok kormányai (a nemzeti UNESCO-bizottságokon keresztül), illetve az UNESCO-val hivatalos kapcsolatokat fenntartó nemzetközi NGO-k minden évben két-két jelöltet állíthatnak. A díjak átadására az Alfabetizáció Nemzetközi Napján, szeptember 8-án kerül sor.

Az előválogatásra az elektronikusan és papír formában is eljuttatandó nevezéseknek 2010. június 4. 14:00 óráig kell beérkezniük a Magyar UNESCO Bizottság titkárságának az alábbi címére:

Oktatási és Kulturális Minisztérium/Magyar UNESCO Bizottság titkársága
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548–550. szoba
e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu; info@unesco.hu

Az előválogatáson túljutott két nevezést bizottságunk 2010. június 15-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről ekkorra minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

További információk elérhetők itt.

 
Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet