Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Nevezési lehetőség

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

a száraz és félszáraz területeken lévő vízforrások felmérésével, az ezeken a területeken folyó vízgazdálkodással / - felhasználással kapcsolatos tudományos tevékenység elismerésére alapított UNESCO/"Great Man-made River International Prize for Water Resou

A Líbia kezdeményezésére 1999-ben alapított díjat a nemzetközi zsűri kétévente ítéli oda olyan kutatónak, kutatócsoportnak, kutatóintézetnek vagy nem kormányzati szervezetnek (NGO), akit/amelyet a száraz és félszáraz területeken lévő vízforrások felmérése, az ezeken a területeken folyó vízgazdálkodás/-felhasználás terén végzett tudományos tevékenységéért nemzetközi elismerésre érdemesnek talál. Minden UNESCO-tagállam évente egy nevezést küldhet a nemzeti UNESCO bizottságokon keresztül, tudományos szervezetek, jeles kutatók ajánlásával. Az idei kitüntetett a díjat az UNESCO által Budapesten 2009. novemberében megrendezendő Tudomány Világkonferenciájának idején, a Tudomány Világnapján veheti át.

A díjról szóló részletes angol/francia nyelvű ismertető lap letölthető innen, és a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról, illetve beszerezhető az alábbi címen.

Az előválogatásra a postán vagy személyesen eljuttatandó nevezéseknek 2009. május 4. 15:00 óráig kell beérkezniük az alábbi címre:

Magyar UNESCO Bizottság/Oktatási és Kulturális Minisztérium
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548-550. szoba

Az előválogatáson túljutott nevezést Bizottságunk 2009. május 15-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről 2009. május 11-ig minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

További információk:
T: 473-7413, -7464, -7608
F: 33 13 526
e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu
http://www.unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet