Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Pályázati lehetőség a Mondialogo Mérnöki Díjra

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az idei évben harmadik alkalommal írta ki az UNESCO a Daimler Nemzetközi Rt-vel együttműködésben a Mondialogo Mérnöki Díjat egyetemi mérnökhallgatók számára. A pályázat együttműködésre, nemzetközi multikulturális csoportok alakítására, a multikulturális p

Az idei évben harmadik alkalommal írta ki az UNESCO a Daimler Nemzetközi Rt-vel együttműködésben a Mondialogo Mérnöki Díjat (Mondialogo Engineering Award) egyetemi mérnökhallgatók számára.

A pályázat együttműködésre, nemzetközi multikulturális csoportok alakítására, a multikulturális párbeszéd élénkítésére készteti a fejlődő és fejlett országok fiataljait, azzal a céllal, hogy projekteket dolgozzanak ki a fejlődő országok életszínvonalának növelésére az ENSZ Millenniumi fejlesztési céljai (Millennium Development Goals) jegyében.

A 21. század olyan kihívásai tartoznak a díj kulcsterületei közé, mint a szegénység csökkentése, a fenntartható fejlődés támogatása vagy a klímaváltozás negatív hatásaira adható válaszok.

Pályázati korhatár: 35 év.

Jelentkezni legkésőbb 2008. december 31-ig kizárólag nemzetközi projekt csoportoknak lehetséges, minimum egy fejlett és egy fejlődő országbeli egyetemi team együttműködésében.

Van már magyar nyertese a díjnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója. Az első díjátadás alkalmával (2004/2005-ös kiírás) a zsűri egyik különdíját kapta az az ausztráliai - ugandai - magyar nemzetközi projekt - team, amely vízellátás kategóriában indult, s olyan víztisztítási eljárást dolgozott ki, melynek használatával a Moringa Oleifera fa termését alkalmazták a nyugat - ugandai Mbararában.
Projektjük címe: Simplified Water Treatment Technology Using Moringa Oleifera Seeds Coagulant

Részletes pályázati információk és jelentkezési lehetőség: www.mondialogo.org/mea/application

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet