Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

UNESCO/Keizo Obuchi kutatói ösztöndíj-program, 2007

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az évente 20 fiatal kutató számára kiírt, a néhai japán miniszterelnök nevét viselő ösztöndíj az alábbi területeken folyó posztgraduális tevékenységt támogatja: Környezetvédelem, Interkulturális párbeszéd, Információs és kommunikációs technológiák, A konf

Az évente 20 fiatal kutató számára kiírt, a néhai japán miniszterelnök nevét viselő ösztöndíj az alábbi területeken folyó posztgraduális tevékenységt támogatja:

  • Környezetvédelem (különös tekintettel a vízgazdálkodással kapcsolatos tudományokra)>
  • Interkulturális párbeszéd
  • Információs és kommunikációs technológiák
  • A konfliktusok békés rendezése

A 3-9 hónapos ösztöndíjakra kizárólag Master's degree (M.A., M.Sc.) vagy ezzel azonos fokozatú végzettséggel rendelkező 40 év alatti (1967. január 1-je után született) kutató pályázhat, aki külföldön, egy vagy két országban (elsősorban saját régiójában) végzendő kutatást szeretne folytatni, mely ország(ok)ban a kutatásban/oktatásban használt nyelvet jól ismeri, és megszerzi a fogadó külföldi intézmény egyetemi kutatói/oktatói felelősének írásos befogadólevelét.

A pályázatok elbírálásánál az UNESCO előnyben részesíti:

  • a női kutatókat,
  • a fejlődő országokból származó kutatókat,
  • a palesztin kutatókat.

A kutatói ösztöndíjakkal kapcsolatos ismertető jelentkezési lap a Magyar UNESCO Bizottság titkárságán szerezhető be, illetve letölthető a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról és az UNESCO honlapjáról

Tagországonként két pályázó jelölhető. A pályázatoknak 2006. december 15-ig kell megérkezniük titkárságunkra (Magyar UNESCO Bizottság/Oktatási és Kulturális Minisztérium, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14., V. em. 586. szoba, hétfő-csütörtök: 8-16:30 óráig, pénteken: 8-14 óráig, tel.: 473 7413, 473 7464, e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu). Az előválogatás után a két kiválasztott pályázatot Bizottságunk továbbítja az UNESCO-nak Párizsba.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet