Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Keizo Obuchi ösztöndíj 2008

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A 40 év alatti kutatóknak kiírt UNESCO/Keizo Obuchi ösztöndíjjal az alábbi területeken folyó tevékenységeket támogatják: környezetvédelem (különös tekintettel a vízgazdálkodással kapcsolatos tudományokra), interkulturális párbeszéd, információs és kommuni

Az évente 20 fiatal kutató számára kiírt, a néhai japán miniszterelnök nevét viselő ösztöndíj az alábbi területeken folyó tevékenységeket támogatja:

1.    Környezetvédelem (különös tekintettel a vízgazdálkodással kapcsolatos tudományokra)
2.    Interkulturális párbeszéd
3.    Információs és kommunikációs technológiák
4.    A konfliktusok békés rendezése

A 3-9 hónapos ösztöndíjakra kizárólag Master's degree (M.A., M.Sc.) vagy ezzel azonos fokozatú végzettséggel rendelkező, 40 év alatti (1968. január 1-je után született) kutató pályázhat, aki külföldön, egy vagy két országban (elsősorban saját régiójában) végzendő kutatást szeretne folytatni, mely ország(ok)ban a kutatásban/oktatásban használt nyelvet jól ismeri, és megszerzi a fogadó külföldi intézmény egyetemi kutatói/oktatói felelősének írásos befogadólevelét.

A pályázatok elbírálásánál az UNESCO előnyben részesíti:

-     a női kutatókat,
-     a fejlődő országokból származó kutatókat,
-     a palesztin kutatókat.

A kutatói ösztöndíjakkal kapcsolatos ismertető és jelentkezési lap a Magyar UNESCO Bizottság titkárságán szerezhető be, illetve letölthető a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról: http://www.unesco.hu/ és az UNESCO honlapjáról

A pályázatoknak 2007. december 17-ig kell megérkezniük titkárságunkra (Magyar UNESCO Bizottság/Oktatási és Kulturális Minisztérium, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14., V. em. 549-551. szoba, hétfő-csütörtök: 8-16:30 óráig, pénteken: 8-14 óráig, tel.: 473 7413, 473 7464, e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu). Tagországonként két pályázó jelölhető. Az előválogatás után a két kiválasztott pályázatot Bizottságunk továbbítja az UNESCO-nak Párizsba.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet