Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Keizo Obuchi kutatói ösztöndíj-program

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az évente 20 fiatal kutató számára kiírt ösztöndíj a környezetvédelem (különös tekintettel a vízgazdálkodással kapcsolatos tudományokra), az interkulturális párbeszéd, az információs és kommunikációs technológiák, és a konfliktusok békés rendezése terület

Az évente 20 fiatal kutató számára kiírt ösztöndíj az alábbi területeken folyó posztgraduális tevékenységet támogatja:

  1. Környezetvédelem (különös tekintettel a vízgazdálkodással kapcsolatos tudományokra)
  2. Interkulturális párbeszéd
  3. Információs és kommunikációs technológiák
  4. A konfliktusok békés rendezése

A 3-9 hónapos ösztöndíjakra kizárólag Master's degree (M.A., M.Sc.) vagy ezzel azonos fokozatú végzettséggel rendelkező, 40 év alatti (1966. január 1-je után született) kutató pályázhat, aki külföldön, egy vagy két országban (elsősorban saját régiójában) folyó kutatást szeretne folytatni, mely ország(ok)ban a kutatásban/oktatásban használt nyelvet jól ismeri, és megszerzi a fogadó külföldi intézmény egyetemi kutatói/oktatói felelősének írásos befogadólevelét.

A pályázatok elbírálásánál az UNESCO előnyben részesíti:

  • a női kutatókat,
  • a fejlődő országokból származó kutatókat,
  • palesztin kutatókat.

A kutatói ösztöndíjakkal kapcsolatos tudnivalók az olvashatók.

Tagországonként két pályázó jelölhető. A pályázatoknak 2005. december 10-ig kell megérkezniük a Magyar UNESCO Bizottság címére (1054 Budapest, Báthory u. 10., VII. em. 702-704., hétfő-csütörtök: 8-16:30 óráig, pénteken: 8-14 óráig, postacím: 1363 Budapest, Pf. 34.). Az előválogatás után a két kiválasztott pályázatot Bizottságunk továbbítja az UNESCO-nak Párizsba.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet