Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Jelentkezés posztdoktori képzésre

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO és Izrael közös ösztöndíjpályázatot hirdet meg posztdoktori képzésen való részvételre a tudomány és technológia területén (beleértve a vízkutatást is). Izrael 10 ösztöndíj-lehetőséget ajánlott fel a fejlődő országokból pályázóknak. A tíz ösztönd

Az UNESCO és Izrael közös ösztöndíjpályázatot hirdet meg posztdoktori képzésen való részvételre a tudomány és technológia területén (beleértve a vízkutatást is). Izrael 10 ösztöndíj-lehetőséget ajánlott fel a fejlődő országokból pályázóknak. A tíz ösztöndíjból kettőt szánnak a vízkutatásra.

Különösen a tudományos kutatóintézetek és a felsőoktatási intézetek figyelmét szeretnénk felhívni, és bátorítani őket arra, hogy a Magyar UNESCO Bizottságon keresztül javasoljanak arra érdemes pályázót.

Az érdeklődő pályázóknak azt ajánljuk, hogy lépjenek közvetlenül kapcsolatba az Izraelben lévő egyetemekkel/intézetekkel.

Mivel az ösztöndíj-lehetőségek száma korlátozott, ezért csak azok a jelöltek indulhatnak eséllyel, akik megfelelő képzettséggel rendelkeznek (megszerzett doktori fokozat a kutatás kezdete után 2 éven belül). Külön figyelmet szentel a program a fiatal tudósnőknek és a legkevésbé fejlett országok jelöltjeinek.

Az ösztöndíj egy évre szól, a kutatás kezdetének időpontja 2007. február - szeptember között esedékes.

A megpályázható ösztöndíj összege 15000 amerikai dollárnak felel meg helyi valutában. Ennek fedeznie kell az utazási költségeket, a szállást, közlekedési kiadásokat, étkezést, betegbiztosítást.

A pályázókkal szemben alapelvárás az angol nyelv ismerete, a fogadóintézményben a kommunikáció ezen a nyelven fog folyni.

A pályázatok beadási határideje az izraeli fogadóintézményhez: 2006. november 30.

További információ az alkalmassági kritériumokról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, illetve az izraeli fogadóintézmények listája a Magyar UNESCO Bizottság Titkárságán áll rendelkezésre:

1054 Budapest, Báthory u. 10. VII. em. 702-704. szoba
Tel.: +36 1 269 1723, +36 1 269 2417
Fax: +36 1 331 3526
E-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet