Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Határidő módosulás Pályázat grafikus embléma készítésére

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A szellemi kulturális örökség védelméről szóló Egyezményt megjelenítő grafikus embléma készítésére írt ki nemzetközi pályázatot az UNESCO. A verseny mindenki számára nyitott. A szervezők olyan embléma-terveket várnak professzionális és amatőr grafikusoktó

A szellemi kulturális örökség védelméről szóló Egyezményt megjelenítő grafikus embléma készítésére írt ki nemzetközi pályázatot az UNESCO.
A verseny mindenki számára nyitott. A szervezők olyan embléma-terveket várnak professzionális és amatőr grafikusoktól, művészektől és a szellemi kulturális örökség területén dolgozóktól a világ minden részéről, amely hűen tükrözi az Egyezmény célját és szellemiségét.

A felhívás szellemében a szellemi kulturális örökség - vagy élő örökség - kulturális örökségünk egyik fő hordozója, megőrzése garancia a kreativitás folytatására. Ezen örökség védelmére született Egyezmény - amelynek Magyarország is részes állama - olyan élő kifejezésekre összpontosít, melyek fontosak a közösségek identitása és fennmaradása szempontjából. A szellemi kulturális örökség a szájhagyományokban, a tradicionális táncokban, zenében, színjátszásban ölt testet, a hagyományos természetismeretektől, a hagyományos fesztivál-eseményeken, társadalmi tradíciókon át egészen akár az iparművészeti ismeretekig.

Az UNESCO Egyezmény biztosítja a szellemi kulturális örökség tiszteletben tartását, növeli elismertségét és megbecsülését a köztudatban, jelentőségét hangsúlyozza. Támogatja az élő örökség kifejezéseinek újrafelfedezését, valamint szerepének növelését azon közösségek és csoportok körében, melyeket érint.

A jelentkezéseket elsősorban e-mailen, angol és/vagy francia nyelven legkésőbb 2008. március 17-én 17 óráig az alábbi címre várják: ICH-emblem@unesco.org
A pályázat kiírása és feltételrendszere a www.unesco.org/culture/ich/en/emblem/ internet címen érhető el.
További információk az Egyezményről a www.unesco.org/culture/ich/ honlapon.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet