Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

"UNESCO/Jikji Memory of the World"-díj a dokumentumörökség megóvása érdekében

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO és a Koreai Köztársaság a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmából díjat alapított a dokumentumörökség védelme és megóvása területén tevékenykedő intézmények, illetve eg

Az UNESCO és a Koreai Köztársaság a Buljo jikji simche yoljeol, a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmaból "UNESCO/Jikji Memory of the World Prize" elnevezéssel díjat alapított a dokumentumörökség védelme és megóvása területén tevékenykedő intézmények, illetve egyéni pályázók részére.

A kétévente odaítélésre kerülő díjra 3-3 nevezést küldhetnek a nemzeti UNESCO bizottságok közreműködésével a tagállamok és az UNESCO-val hivatalos kapcsolatban álló, a dokumentumörökség védelme és megóvása területén tevékenykedő nemzetközi nemkormányzati szervezetek (NGO-k).

Az előválogatásra a postán vagy személyesen eljuttatandó nevezéseknek 2009. március 20. 14:00 óráig kell beérkezniük az alábbi címre:

Magyar UNESCO Bizottság/Oktatási és Kulturális Minisztérium
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548–550. szoba

Az előválogatáson túljutott 3 nevezést Bizottságunk 2009. március 31-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről 2009. április 2-ig minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

A díjról szóló részletes ismertető és a nevezési lap letölthető az UNESCO honlapjáról és a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról, illetve beszerezhető a fenti címen.

További információk:
T: 473-7413, -7464, -7608
F: 33 13 526
e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu
http://www.unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet