Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Civil szervezetek támogatására írt ki pályázatot a zöldtárca

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Háromszázmillió forintos pályázatot hirdetett civil szervezetek részére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A várhatóan februárban induló Norvég Alap támogatásával így összesen 550 millió forintot kaphatnak a környezetvédelemmel foglalkozó civilek

Háromszázmillió forintos pályázatot hirdetett civil szervezetek részére a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A várhatóan februárban induló Norvég Alap támogatásával így összesen 550 millió forintot kaphatnak a környezetvédelemmel foglalkozó civilek.

A környezetvédelmi tárca 2006-ban 300 millió forintos keretösszeggel írta ki a "Zöld Forrás" pályázatot a civil szervezetek támogatására - jelentette be Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A miniszter megemlítette azt is, várhatóan februárban új pályázat követi ezt, a Norvég Alap, amely mintegy 250 millió forintot nyit meg a civil környezetvédő tevékenységek számára. - A civil tevékenység az egyik legfontosabb dolog a környezetvédelemben, mert a lakosság akaratát testesíti meg, és fontos szerepe van abban a szemléletformálásban, ami nélkül nincs igazi környezetvédelem - mondta

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a civil környezetvédő aktivitás támogatására évről évre pályázatot hirdet, hogy a Nemzeti környezetvédelmi programban meghatározott célok teljesítését társadalmi eszközökkel is segítse. Tavaly összesen 450 millió forintot, míg az idén a két pályázattal várhatóan 550 millió forintos keretet használhatnak fel a civil szervezetek programjaik megvalósítására.

A pályázatot a korábbi évekhez képest egy hónappal hamarabb írták ki, a pályázati határidő január vége, a döntések megszületése márciusra, a kifizetések megkezdése májustól várható. Pályázatot a szervezet nagyságától függően 5 és 25 millió forint közötti összegre lehet beadni.

Környezetvédelmi nevelési programokat is támogatnak

A környezetvédelmi tárca vezetője a pályázat tematikai preferenciái közül kiemelte a "Hulladék Forradalom" programhoz, és a "Barátságos Természetvédelem" programhoz való kapcsolódás lehetőségét; emellett hangsúlyozta, hogy a környezeti tanácsadó irodák működtetésére, vagy a környezeti nevelés és oktatás fejlesztésére is van pályázati forrás.

- A pályázat célja nem az, hogy a környezetvédő szervezeteket a minisztérium szolgálatába állítsa. Egy társadalmilag hasznos tevékenységről van szó, amelynek forrásait, az egyébként takarékos gazdálkodás ellenére, bővíteni szeretnék - tette hozzá a miniszter.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet