Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Veolia Environnement - "Sketches around the world"

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Rajzokkal környezetünk védelméért címmel indult kampány és pályázat lezárult és megszülettek az eredmények.

A Veolia Environnement csoport párizsi központja által 2006-ban kiírt "Rajzokkal környezetünk védelméért" című nemzetközi környezetvédelmi pályázat a "Papirusztekercs a Föld körül" és a "Zászlók a Föld körül" elnevezésű nemzetközi kampány folytatása. A Földrajztanárok Egyletével együttműködésben, az UNESCO védnöksége alatt elindított program fő üzenete, a környezettudatosságra nevelés, illeszkedik az ENSZ Évtized az Oktatásban a Fenntartható Fejlődésért Program célkitűzéseihez.

 

A pályázó gyerekek a fenntartható fejlődés témájában végeztek kutatómunkát, fejlesztési tervet dolgoztak ki lakókörnyezetük megváltoztatására, majd saját tapasztalataik alapján egy rajzot készítettek, amely kifejezi, hogy képzelik el a magyar gyerekek szűkebb térségük, vagy akár Földünk fejlődését.

 

Az idei versenyre 25 országból, több ezer diák nevezett be, hazánkban 7 budapesti és 1 debreceni iskolából 500 9-11 év közötti diák küldte be pályázatát. Az eredmény kihirdetésére április 21-én, a Föld napja előestéjén került sor a Természettudományi Múzeumban. A győztes osztályból két tanuló, az iskolából pedig egy pedagógus kapott meghívást a győztesek nemzetközi találkozójára, amelyre 2006. június első hetében kerül sor Párizsban az UNESCO székházában. A 25 ország első helyezett rajzai képviselik az egyes országokat azon a nemzetközi kiállításon, amely 2006. júniustól körbejárja a világot.

 

A nyertes képek és alkotóik

Első helyezett rajz

Lauréat
A XVII. kerületben megvalósítandó fejlesztési terv

a rajz készítői


Különdíjas rajz

Evolution
Az emberiség a környezet része

a rajz készítője


Különdíjas rajz

Ampulle
A villanykörte alakú Föld

a rajz készítői

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet