Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Társulás az Euro-Mediterrán Iskolahálózathoz

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az Ausztriai Oktatási Minisztérium az Anna Lindh Alapítvánnyal együttműködve nemzetközi iskolahálózat létrehozását tervezi "Kultúrák közötti Párbeszéd - Euro-Mediterrán Iskolahálózat" címmel. A projekt célja az európai és mediterrán országok közötti társ

Az Ausztriai Oktatási Minisztérium az Anna Lindh Alapítvánnyal együttműködve nemzetközi iskolahálózat létrehozását tervezi "Kultúrák közötti Párbeszéd - Euro-Mediterrán Iskolahálózat" címmel.

A projekt célja az európai és mediterrán országok közötti társulás kialakítása.

A konkrét témákat a résztvevő iskolák fogják meghatározni. A lehetséges témakörök: demokrácia, emberi jogok, nők szerepe, kulturális kérdések, irodalom, zene, víz és "identitás".

A program 15-16 éves diákoknak szól, összesen két magyar iskola két-két tanárral képviselheti országunkat. A munkanyelv az angol lesz.

A projekt átfogó finanszírozását az Ausztriai Oktatási Minisztérium vállalja, míg az egyes iskolákhoz kapcsolódó tevékenységek finanszírozásánál az Anna Lindh Alapítványra számítunk.

Jelentkezési határidő: 2006. október 1.

Az első nemzetközi szeminárium 2007 késő tavaszán esedékes.

Arra kérjük az iskolákat, hogy a Magyar UNESCO Bizottságnál, az alábbi címen jelezzék részvételi szándékukat, és röviden ismertessék, hogy az iskola mely témákhoz kíván kapcsolódni a hálózat tagjaként.

Magyar UNESCO Bizottság
1054 Budapest, Báthory u. 10. VII. em. 702-704. szoba
T: +36 1 269 1723, +36 1 269 2417
F: +36 1 331 3526
E-mail: info@unesco.hu

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet