Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Nyitott Képzési Platformot állított fel a közelmúltban az UNESCO

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az együttműködési tudás megosztó központ ingyenes és nyílt terep a szabad és nyitott képzés valamint a kapacitásfejlesztési források számára.

Az együttműködési tudás megosztó központ ingyenes és nyílt terep a szabad és nyitott képzés valamint a kapacitásfejlesztési források számára.

A Portál elektronikus elérhetősége: http://www.opentrainingplatform.org

A portál célja, hogy különösen a fejlődő országokban kisebb közösségekben dolgozók, képzők és tanulók olyan oktatási anyagokhoz férhessenek hozzá, melyek témája azon problémakörök feloldási lehetősége, amelyek megakadályozzák a helyi fejlődést és az életszínvonal emelkedését.

A dokumentumok tartalma lefedi a fenntartható fejlődés 21 kulcstémakörét, köztük a felnőtt analfabétizmust, a vízgazdálkodást, a mezőgazdasági fejlődést, a környezeti és közösségi fejlődést, az információs technológiákat, a vállalkozásokat, az egészség és a HIV AIDS problémakörét valamint a gender kérdést is.

A Platform dokumentumaihoz a hozzáférés ingyenes, így valamennyi képző és tanuló a helyi fejlődéshez és a szegénység csökkentéséhez nélkülözhetetlen forrásanyagokhoz juthat.

A Fórum az UNESCO egy hozzájárulásának is tekinthető egyben az információs társadalomról tartott világcsúcs akciótervének végrehajtásához, különösen azokhoz az irányelvekhez, melyek a kapacitásnövelést célozzák.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet