Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

További hírek, események

Link küldés
.
Cikk nyomtatás


A Könyvtárak Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Library Assosiation) és az UNESCO közös nyilatkozatban hangsúlyozza az iskolai könyvtárak szerepét a tudásalapú társadalmakban. Az iskolai könyvtárak a tanulókat permanens tanulási készségekkel fegyverzik fel, fejlesztik képzelőerejüket információkra és információs hálózatokra alapuló világunkban.

Az UNESCO Végrehajtó Tanácsa 180. ülésszakát (180th session of the Executive Board) szeptember 30. és október 17. között tartotta.
Az ülésszakon részt vett Gresiczki Péter, a Magyar UNESCO Bizottság Titkárságának főtitkára. A kiemelt esemény üléseiről, napirendjéről, a tanácskozás során érintett területekről, programokról bővebb információt kaphat itt.

UNESCO-Modell diákverseny - A Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és a Magyar UNESCO Bizottság immár negyedik alkalommal hirdeti meg a középiskolás diákcsoportoknak szóló, UNESCO témákat feldolgozó diplomáciai versenyt, és modellező konfereciát. Részletek

Az UNESCO Oktatástervezési Nemzetközi Intézete egy, az UNESCO - tagállamok oktatási terveit és politikáit tartalmazó portált állított fel azzal a céllal, hogy az érdeklődők és hivatalos szervek széles köre érhesse el a vonatkozó dokumentumokat egyetlen web helyen. Terveik szerint a tartalom kiegészül a nemzeti HIV és AIDS tervekkel és politikákkal is.

A portál on-line elérhetősége:
http://planipolis.iiep.unesco.org

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet