Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Nemzetközi "neolit régészeti" projekt

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

"Cucuteni-Tripoliai Kézműves (kerámia-) Kultúra" címmel az ukrán Vinnyica város középiskolája nemzetközi régészeti projektet kezdeményez, amelynek célja, hogy a Lengyelország, Magyarország, Moldávia, Románia és Ukrajna területén található 5-7 ezer éves kultúra tárgyában ezen országok 9. - 12. osztályos régészethez kedvet érző középiskolás tanulói kutatómunkát folytassanak.

"Cucuteni-Tripoliai Kézműves (kerámia-) Kultúra" címmel az ukrán Vinnyica város középiskolája nemzetközi régészeti projektet kezdeményez, amelynek célja, hogy a Lengyelország, Magyarország, Moldávia, Románia és Ukrajna területén található 5-7 ezer éves kultúra tárgyában ezen országok 9. - 12. osztályos régészethez kedvet érző középiskolás tanulói kutatómunkát folytassanak. A projekt egy féléven keresztül tart, és elsősorban az "érintett" dél-alföldi iskolák jelentkezését várja.

 

Az első szakaszban programja elméleti kutatás, (pl: a kultúra eredetéről, a kézműves termékek sajátosságairól, a kultúra településeinek, földrajzi elterjedésének jellegzetességeiről). Ezután az azonos témát választó tanulók munkacsoportokat alkotnak, és jelentést, tanulmányt készítenek. Az első szakaszt egy konferencián való nyilvános megjelenés, az eredmények ismertetése zárja.

 

A második szakaszban a diákcsoportok gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt.

 

A legjobb alkotásokat a Vinnyicában 2006. áprilisában megtartandó nemzetközi konferencián mutatják be.

 

További információt találhat a projektleírásban.

 

Mivel a munka megkezdése igen sürgős, hiszen a zárókonferenciát már 2006 áprilisára tervezik, kérjük, hogy az érdeklődő iskolák mihamarabb jelentkezzenek a projekt kezdeményezőjénél, Taras Tkachuk tanár úrnál az alábbi címen: trtp22@yahoo.com. A kapcsolatfelvételről feltétlenül küldjenek levélmásolatot az info@unesco.hu címre is.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet