Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Az írni-olvasni tudás nemzetközi napja

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

"Írni - olvasni tudás és esélynövelés" (Literacy and empowerment) jelmondattal indított programokat az UNESCO a 2009-10. évi biennium időszakában az ENSZ 2012-ben záruló Alfabetizáció Nemzetközi Évtizede jegyében. Szeptember 8-ra, a nemzetközi nap alkalmá

'Írni - olvasni tudás és esélynövelés' (Literacy and empowerment) jelmondattal indított programokat az UNESCO a 2009-10. évi biennium időszakában az ENSZ 2012-ben záruló Alfabetizáció Nemzetközi Évtizede jegyében.

A jelmondat az írni és olvasni tudás képességének fontosságára hívja fel a figyelmet, arra, hogy a tudás elengedhetetlen szerepet játszik a társadalmi életben való részvétel, az állampolgárság és a fejlődés generálásában, s alapvetően járul hozzá a társadalmi változásokhoz és a szegénység felszámolásához.

A nemzetközi nap alkalmából kiadott üzenetében az UNESCO főigazgatója, Koichiro Matsuura felhívta a figyelmet, hogy 776 millió felnőtt analfabéta él a Földön és 75 millió iskolás korú gyermek nem látogat alsó fokú oktatási intézményeket.

A nap programjáról és Laura Bush, az ENSZ évtized tiszteletbeli nagykövete köszöntőjéről részletesebb beszámoló itt.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet