Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Felsőoktatási Világkonferencia európai regionális előkészítése

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Május 21. és 24. között rendezik meg az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciáját előkészítő európai regionális konferenciát Bukarestben. Az „Európai Régió UNESCO Fóruma: Hozzáférés, Értékek, Minőség és Versenyképesség” című regionális tanácskozás kiemelt

Május 21. és 24. között rendezik meg az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciáját előkészítő európai regionális konferenciát Bukarestben.

Az "Európai Régió UNESCO Fóruma: Hozzáférés, Értékek, Minőség és Versenyképesség" ("UNESCO Forum on Higher Education: Access, Values, Quality and Competitiveness") című regionális tanácskozás kiemelt témái a címben jelzettek szerint a XXI. század legnagyobb kihívásai lesznek:

Az európai, észak-amerikai országokat és Izraelt tömörítő UNESCO Európa Régió négynapos nemzetközi fórumán kormányzati felsővezetők, miniszterek, akadémikusok, számos kutatóintézet, nemzeti és nemzetközi szervezet, befolyásos médiaorgánum kiemelt képviselői vesznek részt. A szakértők a régió irányelveit, terveit, fejlesztési céljait összegző, a kritikus pontokat kiemelő egységes alapdokumentumokat dolgoznak ki a júliusi Párizsban tartandó Felsőoktatási Világkonferenciára.

Bővebb információk a szervező, bukaresti székhelyű Felsőoktatási Európai Centrum (European Centre for Higher Education, CEPES) elektronikus honlapján: www.cepes.ro

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet