Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Euromed Ifjúsági Platform 2003 óta

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A platform támogatói az Európai Bizottság és a máltai kormány. A programban az EU huszonötök és Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Marokkó, Palesztina, Szíria, Törökország és Tunézia vesznek részt. A platform fő célja ennek megfelelően, hogy a

"A platform támogatói az Európai Bizottság és a máltai kormány. A programban az EU huszonötök és Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Marokkó, Palesztina, Szíria, Törökország és Tunézia vesznek részt. A platform fő célja ennek megfelelően, hogy a különböző régiókban élő fiatalokat összehozza a tolerancia és az egymás iránti megértés jegyében, megkönnyítse a fiatalok közötti kapcsolatok kialakítását, elősegítse az információcserét, és lehetővé tegye a bevált módszerek bemutatását (programtípusok: Nemzetközi Ifjúsági Cserék, Európai Önkéntes Szolgálat, Fejlesztő Projektek).

A platform irányító testületében az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatósága Ifjúsági Osztályának, valamint a Külkapcsolatok Főigazgatóságának, az EU EuropeAID Együttműködési Irodájának, a SALTO Euro-Med Forrsáközpontnak és az Európai Ifjúsági Fórumnak a képviselői vesznek részt."

(Forrás: Mikita Gyöngyi - Tóth Veronika: Kultúra és az Euro-mediterrán Partnerség, Stratégiai tervezési füzetek, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Stratégiai Tervezési és Koordinációs Főosztály, amely a következő webhelyen elérhető: http://www.kulturpont.hu/kult-euromed.php)

További a témával kapcsolatos honlapcímek:

Az alexandriai székhelyű "Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány a kultúrák közötti párbeszédért" honlapja: vagy az .

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet