Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

ESD Világkonferencia Bonnban

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A fenntartható fejlődés oktatása tárgyában szervez világkonferenciát az UNESCO és a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium Bonnban 2009. március 31. és április 2. között ("World Conference on Education for Sustainable Development").

A fenntartható fejlődés oktatása tárgyában szervez világkonferenciát az UNESCO és a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium Bonnban ("World Conference on Education for Sustainable Development")

Az Oktatás a Fenntartható Fejlődésért ENSZ Évtized félidejében a háromnapos nemzetközi tanácskozás keretében napirendre kerülnek az együttműködések fejlesztésének lehetőségei az oktatás területén, különös tekintettel az északi és a déli államok közötti kapcsolatokra. A résztvevők új stratégiákat dolgoznak ki, számba veszik az Évtized végrehajtását elősegítő eddigi eszközök jegyzékét, valamint további végrehajtási irányelveket fogalmaznak meg.

Az UNESCO stratégiai célja, hogy kiemelje az Évtized programjainak jelentőségét az oktatás minden területén. A bonni konferencia egyike lesz a nemzetközi szervezet négy azon golobális oktatási tanácskozásának a 2008-09-es biennium időszakában, melyeknek témái a szervezet oktatási prioritásai.

Bővebb információk a világkonferenciáról itt.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet