Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Zárójelentés a kulturális diverzitásról

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2007 júniusában tartották a kulturális kifejezések sokszínűségének fenntartásáról és előmozdításáról szóló, Párizsban 2005. év október hó 20. napján elfogadott UNESCO Egyezmény részes országainak első konferenciáját (Conference of Parties to the Conventio

A kulturális kifejezések sokszínűségének fenntartásáról és előmozdításáról szóló, Párizsban 2005. év október hó 20. napján elfogadott UNESCO Egyezményt az UNESCO számos tagállama kihirdette, a magyarországi ratifikáció is küszöbön áll.

A 2007 júniusában tartották az Egyezmény részes országainak első konferenciáját (Conference of Parties to the Convention on the Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions). A konferencia zárójelentése kiemeli, hogy a kulturális sokszínűség fenntartása és előmozdítása a fenntartható fejlődés egyik alapeleme, és a XXI. század egyik kulcsfontosságú feladata.

Az Egyezmény kormányközi bizottságának első ülését (Intergovrenmental Committe for the Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions) 2007. december 10. és 13. között Ottawában, Kanadában tartották.

Az Egyezményről és a kormányközi eseményről bővebb információ a http://portal.unesco.org/culture/en/ev.php-URL_ID=11281&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html internetes elérhetőségen, az UNESCO honlapján.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet