Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Az Anyanyelv Nemzetközi Napjára meghirdetett UNESCO-célok

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Február 21-re, az Anyanyelv Nemzetközi Napjára közreadott üzenetében Koichiro Matsuura UNESCO - főigazgató kiemelte, a nyelvek egyre jelentősebb szerepet játszanak mind a társadalmi, mind a gazdasági, mind a kulturális életben. Összekötik a fenntartható f

Február 21-re, az Anyanyelv Nemzetközi Napjára közreadott üzenetében Koichiro Matsuura UNESCO - főigazgató kiemelte, a nyelvek egyre jelentősebb szerepet játszanak mind a társadalmi, mind a gazdasági, mind a kulturális életben. Összekötik a fenntartható fejlődés stratégiájának alappilléreit alkotó soknyelvű oktatást, az Oktatás Mindenkinek programjait és a Millenniumi Fejlesztési Célok irányelveit.

A tavalyi, 2008. évi Nyelvek Éve eseményei kézzelfogható eredménnyel járultak hozzá a soknyelvűség és az anyanyelv szerepének hangsúlyozásához, s előkészítették, hogy sikeresek lehessenek az elkövetkező hónapok azon kezdeményezései, melyek ráirányítják a figyelmet a nyelvek jelentőségére a fejlődésben, a béke fenntartásában és a társadalmi kohézióban.

Az UNESCO alapcélja megőrizni és támogatni a soknyelvű környezetet, melynek a kulturális diverzitás valamennyi kifejezésének tiszteletben tartása fundamentuma.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet