Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

PÉNZINFO 2009, Országos Pénzinformatikai Konferencia 2009.05.14-15.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A nagy szakmai szervezetek hagyományos támogatását bíró, évtizedes múlttal rendelkező PÉNZINFO Országos Pénzinformatikai Konferencia 2009. május 14-15-én került megrendezésre az Információs Társadalomért Alapítvány szerevezésében Budapesten, a Magyar Kult

A nagy szakmai szervezetek hagyományos támogatását bíró, évtizedes múlttal rendelkező PÉNZINFO Országos Pénzinformatikai Konferencia 2009. május 14-15-én került megrendezésre az Információs Társadalomért Alapítvány szerevezésében Budapesten, a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. A PÉNZINFO konferenciasorozat létrejötte óta a tudományos eredmények és gyakorlati alkalmazások találkozását, eszmecseréjét tartja a legfontosabbnak. A 2009-es konferencia fókuszában a pénzügyi intézményrendszer megújulása és újfajta értékteremtése állt, de szó esett a kulturális befektetésekről is.

A konferencia kiemelkedő vendége volt Michael Cwik, az euró egyik megálmodója, aki a plenáris témán kívül a 'Kultúra, mint befektetés' című szekciót vezette, amely a két terület speciális kapcsolatát, magyar és nemzetközi vonatkozásait foglalta össze.A blokkban előadások hangzottak el a kulturális turizmusról, a tematikus évek jelentőségéről, a kultúrák közötti párbeszédről.

Mányai Roland (MEH) 'Kultúra a turizmus fejlesztésében' című előadásában kifejtette, hogy a kulturális turizmus erősítése érdekében nem elég csupán infrastrukturális beruházásokat kivitelezni, elengedhetetlen a komplex gondolkodás, amely programokat is felölel. Kiss Kornélia (MT Zrt.) 'Kultúra a turisztikai marketingben' témájú prezentációja keretében szintén kihangsúlyozta, hogy az emberek az élményeket keresik a kultúrában. A 2009-es témaév, a Kulturális Turizmus Éve elképzelést is leginkább erre, valamint a magyar kultúra gazdag kínálatára alapozták. Harsányi László (NKA) a kultúra expanziójáról beszélt, külön kiemelve azt, hogy fontos a különböző kultúrák egymásra hatását, párbeszédét elősegíteni, illetve a hátrányos helyzetű célcsoportok felzárkóztatására törekedni.
A délutánt gyakorlati tapasztalatokról beszámolók zárták az Magyar Kulturális Alapítvány, a Summa Artium, illetve a TV2 munkatársai által.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet