Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A kultúrák közeledésének nemzetközi éve 2010

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az ENSZ Közgyűlése 2007. decemberi döntése értelmében 2010 a kultúrák közeledésének nemzetközi éve. A világszervezet ismételten kiemelten elkötelezte magát a kultúrák és vallások közötti párbeszéd és a békekultúra közvetítése mellett a kölcsönös megértés

Az ENSZ Közgyűlése 2007. decemberi döntése értelmében 2010 a kultúrák közeledésének nemzetközi éve (International Year for Rapprochement of Cultures).

A világszervezet elkötelezte magát a kultúrák és vallások közötti párbeszéd és a békekultúra közvetítése mellett a kölcsönös megértés és együttműködés jegyében.

A nemzetközi év missziója szorosan kötődik a 2001. évi Békekultúra nemzetközi éve valamint a 2003. évi civilizációk és kultúrák közötti párbeszéd jegyében meghirdetett UNESCO-aktivitások programjaihoz továbbá a 2006. évi UNESCO - akciótervhez az emberek közötti párbeszéd előmozdításáért és a szervezet akcióihoz a nemzetközi terrorizmus elleni védelem jegyében.

A programok megvalósítása a proklamáció értelmében a civil szervezetekkel folytatott interaktív párbeszéd, szoros együttműködés útján lehetséges.

Bővebb információk az ENSZ-proklamációban.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet