Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Együttműködési Megállapodás Norvégia és az UNESCO között:

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

extra költségvetési hozzájárulás

Az UNESCO főigazgatója, Koichiro Matsuura és a norvég külügyminisztérium ENSZ szekciójának vezetője, Jostein Leiro Együttműködési Megállapodást (Programme Cooperation Agreement) írt alá a 2008. és 2009. évre Párizsban.

Norvégia - az UNESCO ötödik legjelentősebb támogató tagállama - extra költségvetési hozzájárulásának összege 12 millió USD.

A megállapodás értelmében évi 3.7 millió USD-t fordítanak az Oktatás Mindenkinek program keretében a két alaptevékenység, az alfabetizáció és a tanártovábbképzés nemzeti szintű támogatására.
A norvég támogatás megoszlása:
kultúra: megközelítőleg évi 1.6 millió USD, Kommunikáció Fejlesztése Nemzetközi Programja: (International Programme for the Development of Communication) évi 180 ezer USD.

A főigazgató kiemelte: fontosnak érzi, hogy megfelelő egyensúly teremtődjön az UNESCO nemzeti szintű kapacitásépítő funkciója és globális szintű szerepe között.

A tanácskozás során a felek kitértek az Oktatás Mindenkinek (Education for All) program Tanácsa 2008. december 16. és 18. között Osloban megrendezendő 8. találkozójára, a Tanács hatáskörének lehetséges növelésére.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet