Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

"Csillagászat és Világörökség" Tematikus Kezdeményezés

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO Világörökség Központja felhívja a figyelmet az ENSZ 62. közgyűlése által 2007. december 20-án meghirdetett Csillagászat Nemzetközi Éve program-sorozatához kapcsolódó "Csillagászat és Világörökség" Tematikus Kezdeményezésére (Thematic Initiative

Az UNESCO Világörökség Központja felhívja a figyelmet az ENSZ 62. közgyűlése által 2007. december 20-án meghirdetett Csillagászat Nemzetközi Éve program-sorozatához kapcsolódó "Csillagászat és Világörökség" Tematikus Kezdeményezésére (Thematic Initiative "Astronomy and World Heritage").

A programról részletes információk a Világörökség Központ honlapján, a dokumentum közvetlenül itt érhető el.

A Kezdeményezés hozzá kíván járulni a természettudományos jellegű örökség védelmét érintő információk áramoltatáshoz - különösen a fiatalok körében. Elősegíti továbbá a kapcsolatrendszerek bővülését a természettudomány, az oktatás és a kultúra diszciplínái között.

A Világörökség Központ szándéka, hogy természettudományos jellegű helyek Világörökség Listába vételével valamint a csillagászatról szerzett ismeretek bővítésével hozzájáruljon a természettudomány eredményeinek szélesebb körű megismertetéséhez és elismertetéséhez.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet