Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Információs Társadalom Világcsúcs (WSIS II) Tuniszban

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO tevékeny résztvevője volt a Tuniszban rendezett világcsúcsnak, amely három konferenciát és egy kiállítást jelentett a "tudástársadalom" építésének előmozdítása érdekében. Az első, a "Jövő formálása a tudáson keresztül" című magasszintű kerekaszt

Az UNESCO tevékeny résztvevője volt a Tuniszban rendezett világcsúcsnak, amely három konferenciát és egy kiállítást jelentett a "tudástársadalom" építésének előmozdítása érdekében. Az első, a "Jövő formálása a tudáson keresztül" című magasszintű kerekasztal politikai és startégiai esemény, amelyen hangsúlyozták az UNESCO szerepét abban, hogy minél több ember hozzáférhessen az információkhoz és a tudáshoz, valamint a tudás és az információ felhasználásában az emberi fejlődés számára.

A második kerekasztal az "UNESCO szerepe a tudástársadalom építésében az UNESCO/UNITWIN tanszékeken keresztül" témájában ült össze, hogy a tanszékekkel kapcsolatos tapasztalatokat megvitassa.

A harmadik kerekasztal az információs és kommunikációs technológia (ICT) és a hátrányos helyzetű emberek címet kapta, amely megvitatta a hozzáférés, a digitális világba való bekapcsolódás problémáját elsősorban a fejlődő országokban, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre. Bővebb információt az UNESCO honlapján találhat:

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet