Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Világemlékezet Magyar Nemzeti Bizottsága

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A Magyar UNESCO Bizottság kezdeményezésére 2003. január 15-én a Magyar Tudományos Akadémián megalakult a Világemlékezet Magyar Nemzeti Bizottsága. A Világemlékezet Magyar Nemzeti Bizottságának feladata, hogy szakértői munkájával kiválassza a jelölendő magyar dokumentumokat és gyűjteményeket, és az előírt regisztrációs eljáráson keresztül felvételre ajánlja azt az UNESCO Memory of World Regiszterébe.

A Magyar UNESCO Bizottság kezdeményezésére 2003. január 15.-én a Magyar Tudományos Akadémián megalakult a Világemlékezet Magyar Nemzeti Bizottsága.

Életre hívásának alapjául az UNESCO Memory of World (Világemlékezet) elnevezésű nemzetközi programja szolgált, amely az egész világ érdeklődésére számot tartó audio-vizuális, valamint az írott, nyomtatott, és digitalizált formában megőrzött dokumentumok regisztrálását és megóvását tűzi ki célul. A Világemlékezet Magyar Nemzeti Bizottságának feladata, hogy szakértői munkájával kiválassza az ide sorolható magyar dokumentumokat és gyűjteményeket, és az előírt regisztrációs eljáráson keresztül felvételre ajánlja azt az UNESCO Memory of World Regiszterébe.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet