Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Magyar világörökség-menedzser az egyik UNESCO-Patrimoine ösztöndíjas Magyar pályázó, Tolnay Zsuzsa

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

nyerte az egyik kétéves dublini posztgraduális ösztöndíjat (University Colege Dublin) a világörökséghelyszín-menedzserek részére kiírt UNESCO / VOCATIONS PATRIMOINE 2008 pályázat keretében.

Magyar pályázó, Tolnay Zsuzsa nyerte az egyik kétéves dublini posztgraduális ösztöndíjat (University Colege Dublin) a világörökséghelyszín-menedzserek részére kiírt UNESCO / VOCATIONS PATRIMOINE 2008 pályázat keretében.

Projekt-terve: Az Aggteleki-karszt barlangok bemutatásának problémái valamint a világörökség-helyet népszerűsítő stratégia kidolgozása (Interpretation Problems of the Aggtelek Karst Caves and Elaboration of the Interpretation Strategy of the Site)

Tolnay Zsuzsa az Aggteleki Nemzeti Park turizmus- és projekt menedzsere, stratégiai tervezője, az Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály vezetője. A Debreceni Egyetemen szerzett bölcsészet- és társadalomtudományi master diplomát.

Koichiro Matsuura főtitkár gratulál az ösztöndíjasoknak
Koichiro Matsuura főtitkár gratulál az ösztöndíjasoknak

A világörökséghelyszín-menedzser publikációs jegyzéke

2005-ben jelent meg a tudományos ösztöndíjas szerkesztésében (társszerkesztő Bartha Csaba) a "Csodálatos karsztvidék" című, az Aggteleki Nemzeti Parkot népszerűsítő album. A kiadványról rövid ismertető itt.

A világörökséghelyszín-menedzserek ünnepélyes ösztöndíj-átadására október 22-én került sor az UNESCO párizsi központjában. Az idei évben 5 világörökségi programon dolgozó szakértő munkáját ismerték el az UNESCO-Vocations-Patrimoine társulás kétéves ösztöndíjával. Posztgraduális kutatásaik felsőoktatási intézménye a Brandenburgi Műszaki (Cottbus, Németország) és a Dublini Egyetem (Írország). A 2008. évi posztgraduális kutatói ösztöndíjasok a magyar mellett kanadai, egyiptomi, perui és zimbabwei nemzetiségűek. A 2006 óta működő program fővédnöke Nicolas Sarkozy francia államfő.

A díjátadást egy, az örökség-menedzsment témakörében tartott vita előzte meg „A világörökség-helyszínek menedzselése, avagy a jövő kihívása” címmel. Az eseményen az örökségmenedzsment témakörében dolgozó szakemberek, az Európai Bizottság valamint az UNESCO Világörökség Központjának képviselői vettek részt. A vita moderátora Franck Ferrand, a francia Europe 1 rádióállomás munkatársa volt.

A 2002 decemberében a jövő örökségéért alapított Vocations Patrimoine társadalmi szervezetéről bővebb információk itt.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet