Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A Tudomány IV. Világfóruma Budapesten 2009-ben

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2009. november 5. és 7. között, Budapesten immár negyedik alkalommal rendezték meg a Tudomány Világfórumát (World Science Forum).


A háromnapos konferencia témája ezúttal: "Tudás és jövő" volt.

A „Tudás és jövő” jegyében szervezett tanácskozás a 10 éve Magyarországon megtartott első World Science Forom elismerése is volt egyben. Az esemény a tudósok XXI. századi szerepét volt hivatott átgondolni és felelősséggel megtervezni. Ajánlása a világ kormányainak, hogy a politikusok a döntéseik meghozatalakor vegyék figyelembe a tudomány eredményeit és figyeljenek a tudósokra.

Az 1999 óta kétévente megrendezett háromnapos konferencián a résztvevő szakértők hagyományosan áttekintik a tudomány és a fejlődés terén elért eredményeket, megvitatják a világ tudósainak 21. századi stratégiai szerepét, a tudományos és oktatási intézmények, a politikai döntéshozók és a civil társadalom közötti együttműködés jövőbeni feladatait.

Bővebb információk a World Science Forum elektronikus oldalán, a Magyar Tudományos Akadémia honlapján és az UNESCO website-ján.

További információ >>

A 2011. évi Tudomány Világfóruma szintén Budapesten lesz november 17. és 19. között, mottója „The Changing of the Global Scientific Landscape” (’A tudomány világtérképének változása’). A szervezők a program mind tematikus, mind geográfiai kérdésköreit vizsgálják majd. Kiemelt figyelmet kap az eseményen az UNESCO programjai között prioritást élvező tárgykör: a tudomány diszkriminációja.

P. M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet