Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Víz az emberekért, víz az életért

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Megjelent a "Víz az emberekért, víz az életért" ENSZ Édesvíz Világjelentés magyar nyelvű CD kiadása. Az ENSZ jelentése 2003-ban az Édesvíz Nemzetközi Éve alkalmából jelent meg, az ENSZ Vízértékelési Világprogramjának részeként, 23 szakosított ENSZ szervez

Megjelent a "Víz az emberekért, víz az életért" ENSZ Édesvíz Világjelentés magyar nyelvű CD kiadása. Az ENSZ jelentése 2003-ban az Édesvíz Nemzetközi Éve alkalmából jelent meg, az ENSZ Vízértékelési Világprogramjának részeként, 23 szakosított ENSZ szervezet összefogásával készült, az UNESCO főszerepével. Az Édesvíz Világjelentés várhatóan háromévenként felújításra kerül. A magyar nyelvű változatot a GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány () adta ki a Magyar UNESCO Bizottság támogatásával.

A Jelentés tartalma:

Előszó: Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter
Az Édesvíz Világjelentés "Water for People - Water for Life" c. jelentés, teljes terjdelmében, angol nyelven
"A Víz Világév eseményei, eredményei, hazai vonatkozásokkal" - az Édesvíz Világjelentés fő adatainak és megállapításainak a bemutatása (a hazi összefoglaló kiadvány)
Az integrált vízgazdálkodás
Európai összefogás a vizek jó állapotáért - A Víz Keretirányelv végrehajtásának helyzete Magyarországon és a Duna-vízgyűjtőkerületben
Hogyan ismerheted meg környezeted vízállapotát? - hasznos linkek, információk

A kiadvány díjmentesen kerül terjesztésre az iskolák körében, megyei oktatási központoknak, egyetemi és főiskolai tanszékeknek, ahol vízzel kapcsolatos oktatás folyik (vízgazdálkodás, földrajz, természetrajz), vízzel és vízikörnyezettel foglalkozó tudományos és mérnöki egyesületeknek, civilszervezeteknek.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet