Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Veolia Environnement - "Sketches around the world"

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Karcolatok a világ minden tájáról címmel nemzetközi kampány indul a 9-11 éves iskolások számára a környezetvédelem és az egészségmegőrzés témájában. A projekt részeként a gyermekek kutatást végezhetnek térségükben, városukban, falujukban a haladásról és a

A projekt részeként a gyermekek kutatást végezhetnek térségükben, városukban, falujukban a haladásról és a fenntartható fejlődésről. Fő kérdések: mi tekinthető fejlődésnek a környezetvédelem, az egészségügy vagy az életminőség területén. A tanulók esettanulmányokat készíthetnek, valamint egy hatékony, megvalósítható projekt-ötletet javasolhatnak. E két projektről leírást készíthetnek és kifejthetik saját véleményüket egy rövid (maximum 4-oldalas) szövegben.

A kampány a résztvevő országokon belüli versenyek sorozatából áll, amelynek végén minden résztvevő országból kiválasztanak egy-egy győztes iskolai osztályt.

Pályázatok visszaküldésének határideje: 2006. április 10.

A díjátadás időpontja: 2006. április 22, a Föld napja, helyszíne: Magyar Természettudományi Múzeum, 1083, Budapest, Ludovika tér 2-6.

A magyar iskolák versenyének eredményéről, a programról, valamint a díjátadás pontos időpontjáról az első három helyezett írásban kap értesítést. Az első három helyezett osztályainak tagjai különféle jutalmakban részesülnek.

Fődíj: A győztes osztályból két tanuló és az iskolából egy felnőtt meghívást kap a győztesek nemzetközi találkozójára, amely 2006. június első hetében lesz Párizsban az UNESCO székházában.

Az utazási és tartózkodási költségeket a Veolia Environnement vállalja magára.

A kampány támogatói: az UNESCO, a Francia UNESCO Nemzeti Bizottság, az UNESCO ASP iskolák hálózata, az UNEP, valamint a Magyar UNESCO Bizottság. A kampány fő üzenete, a környezet-tudatosságra nevelés illeszkedik az ENSZ Évtized az Oktatásban a Fenntartható Fejlődésért Program célkitűzéseihez, célja ezen gondolatok propagálása. Pályázat részletes ismertetése: Tanári kézikönyv. Jelentkezési határidő: 2006. február 3.

Jelentkezéseket az info@unesco.hu címre kérjük visszaküldeni az iskola és a felkészítő pedagógus pontos adatainak/elérhetőségének, valamint a benevezett osztályok létszámának feltüntetésével. Ez utóbbi a diákok számára február első hetében megküldendő munkafüzetek példányszámának meghatározásához szükséges. [a munkafüzet megtekintése]

A nemzetközi kampányról bővebben a következő web-helyeken olvashatnak: , , .

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet