Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

Pán - európai regionális előkészítő tanácskozás Budapesten 2008. december 3. és 5.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

között rendezték meg Budapesten a CONFINTEA VI. Felnőttoktatási Nemzetközi Konferencia (VI. International Conference on Adult Education) regionális előkészítő konferenciáját a Hotel Danubius Heliában.

December 3. és 5. között rendezték meg Budapesten a CONFINTEA VI. Felnőttoktatás Nemzetközi Konferencia (VI. International Conference on Adult Education) pán-európai regionális előkészítő konferenciáját Budapesten a Hotel Danubius Heliában.

Az európai, észak - amerikai és izraeli területek szakmai képviselői egységes regionális álláspontot dolgoztak ki a VI. világkonferenciára az előkészítő tanácskozás során.

A Felnőttoktatás Brazíliában, Belémben május 19. és 22. között megrendezésre kerülő VI. Nemzetközi Konferenciájának címe: 'Tanulás és Életvezetés az életképes jövőért - a Felnőttoktatás hatalma' ('Living and Learning for a Viable Future - The Power of Adult Learning') lesz.

Az előkészítő regionális konferencia kiemelt témája volt: a felnőttoktatás és -tanulás mennyiben és miként járul hozzá a fenntartható fejlődéshez. A tanácskozás során a kérdés mind társadalmi, mind gazdasági, mind ökológiai, mind kulturális vonatkozásai előtérbe kerültek.

Kiemelt területek: a felnőttoktatás és -tanulás struktúrája és finanszírozása, a minőségbiztosítás és a literacy kérdéskörei.

Részletes információk közvetlenül a CONFINTEA - honlapján érhetők el.

A honlap magyar nyelvű változata közvetlenül elérhető itt.

Magyarország 2008. évi nemzeti jelentése a témában közvetlenül elérhető itt.

Az 1949 óta 12 éveként megrendezendő regionális és nemzetközi események célja, hogy ajánlásokat tegyenek a felnőtt- és alternatív oktatás fejlesztésére, valamint hogy lehetőséget biztosítsanak a tagországok és társszervezeteik számára, hogy az élethosszig tartó tanulás programjaiba minél szélesebb körben bekapcsolódjanak.

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet