Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

A Bolyai-appendix és az MTA Kőrösi Csoma Sándor Archívuma az UNESCO Világörökség Listájára került 2009-ben

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Koichiro Matsuura, az UNESCO főigazgatója a Nemzetközi Világemlékezet Bizottság július végi háromnapos tanácskozása alkalmával jelentette be hivatalosan a 2009. évi listára került világörökség dokumentumok jegyzékét. További információk elérhetők a Bolyai- és Kőrösi Csoma honlapokon.

A világ 35 kivételes dokumentumértéke került az UNESCO Világemlékezet Regiszterébe (UNESCO's Memory of the World Register) az idei évben.

Koichiro Matsuura, az UNESCO főigazgatója a Nemzetközi Világemlékezet Bizottság július végi háromnapos tanácskozása alkalmával jelentette be hivatalosan a 2009. évi listára került világörökség dokumentumok jegyzékét.

Két kivételes értéket képező magyar dokumentum is a jegyzékbe került idén: Bolyai János Appendixe és a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában őrzött Kőrösi Csoma Sándor Archívum.

A július végi háromnapos tanácskozás (2009. július 29-31.) után kiadott közleményében az UNESCO nemzetközi honlapja külön emelte ki Anna Frank naplóját valamint a Tájföld és a Madagaszkár Királyi Archívumát.

A világemlékezet részét képező két magyar kulturális értékünkről korábban megjelent írásaink:

Megünneplik az idei könyvfesztiválon a Bolyai-appendix Világemlékezet Listára kerülését

A Bolyai János: Appendix című műve az UNESCO 2009-es Világemlékezet Listáján

P.M.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet